viernes, 12 de noviembre de 2010

TRAINSPOTTING

Hola a tots i a totes!

L'altre dia a classe vam mirar un documental sobre l'heroïna que ens va impactar molt a tots i a totes. Aquest vídeo em va fer recordar una pel·lícula que vaig veure fa alguns anys i que tracta també del tema de l'heroïna: Trainspotting.

Aquesta pel·lícula va causar molta controvèrsia en el seu moment, ja que es deia que fomentava l'ús de les drogues entre la joventut. A més, Trainspotting va ser una gran novetat, perquè mai s'havia tractat el tema de les drogues d'una manera tan humana al món del cinema.

De què tracta la pel·lícula?? Tracta d'un grup d'heroïnòmans d'Edimburg que no tenen aspiracions en el seu pas per la vida. Així que, d'alguna manera, aquestes persones consumeixen drogues en busca d'un sentit existencial.

En aquesta pel·lícula també es veurà molt clarament com les persones que consumeixen drogues pateixen aquell cercle viciós que l'Ernest Luz ens va explicar a classe, és a dir, aquell en que una persona consumeix drogues perquè li provoca plaer, però també per por a patir la síndrome d'abstinència que aquestes provoquen quan l'individu no pren la dosi que necessita.

Si busquem per Internet informació d'aquesta pel·lícula, a Wiquipedia concretament, trobarem aquest apartat:
“La filosofía de vida que presenta el personaje principal, Mark Renton, se resume en una simple y sencilla pregunta que tiene por objetivos responderse pregunta: ¿para qué elegir vida? Renton señala al principio de la película que seguir a la masa y llevar una vida normal es complicado. Es decir, el adicto no trabaja, no tiene pareja, no tiene responsabilidades ni moral, solamente tiene que preocuparse de conseguir lo que pueda vender para costear él mismo su adicción. Por lo tanto, no se estresa, no tiene peleas amorosas, y es bastante individual. Sin embargo, con el pasar del tiempo, se da cuenta de que no puede estar sumido en un destino circular, y decide ser útil. La conciencia de Mark es Diane, quien señala en una escena que todo va cambiando, incluidas la música y las drogas, y que él no puede seguir en ese estado, se percata de que está envejeciendo”.
Penso que aquest paràgraf recull a la perfecció el missatge que el director vol transmetre a través d'una pel·lícula al gran públic.

A continuació us penjo el link de l'inici de la pel·lícula que, personalment, crec que és un dels millors de la història del cinema.

També penjo el tràiler per si és del vostre interès.

Per acabar, m'agradaria dir-vos que us recomano molt que mireu la pel·lícula, si es que no la heu vist encara, perquè us impactarà com el documental.

Fins aviat!!


6 comentarios:

  1. I si trobeu el llibre i el podeu llegir...li dona cent voltes a la pel·lícula encara que costi de creure!

    ResponderEliminar
  2. Merci Ana per l'aportació!
    Quan tingui una estoneta la miraré!

    Fins dilluns!

    Carla García

    ResponderEliminar
  3. Ole!Ja havia sentit parlar de la pel·lícula i m'havien dit que estava molt bé però no l'he mirat mai. Un dia d'aquests ho faré segur perquè el tema de les drogues i el món circular que gira al seu voltant és molt interessant. Hem de ser conscients de tot el que pot comportar embolicar-s'hi perquè és molt proper a nosaltres i a vegades no sóm del tot conscients de les repercusions que pot generar. En fin, bona aportació Anna! Un petó!

    ResponderEliminar
  4. M'han recomenat aquesta pel·lícula molts cops i ja tinc ganes de veure-la! segur que deu ser molt impactant...

    Fins aviat!


    Paula.

    ResponderEliminar
  5. Una aportació que segur que enriqueix el contingut de l'assignatura, Ana!

    ResponderEliminar
  6. Bones Ana,

    Jo tampoc he vist aquesta pel·lícula encara, però espero poder mirar-la aviat perquè segons el que ens expliques, sembla molt interessant.

    Moltes gràcies per la recomanació!

    Fins aviat!

    ResponderEliminar